Magazin za stručnu medicinsku javnost u BiH / Valetudo bonum optimum – zdravlje je najveće dobro

Održan BiH Medis Pediatric Masterclass

Farmaceutska kompanija Medis je okupila preko 60 pedijatara iz cijele BiH na Pedijatrijskom BiH Masterclassu u periodu od 05.- 08. 10. 2017. godine u Istanbulu u Turskoj.

Tema ovogodišnjeg već tradicionalnog skupa pedijatara koji organizuje Medis je bila DISC* radionica koju je održao Uroš Močnik, poznati psiholog i trener iz oblasti DISC-a, MBA predavač sa dugogodišnjim iskustvom.

Da je radionica bila jako uspješna pokazalo je zadovoljstvo učesnika koji su cijelo vrijeme bili vrlo aktivni. Radionica je svima bila osvježenje koje će zasigurno pretočiti u svakodnevnicu kako poslovnog tako i privatnog okruženja jer su naučili kako prepoznati i razumjeti druge ljude i kako sa svojim karakterom ovladati datim situacijama u kojima se svakodnevno nalaze. Bila je ovo prilika i za druženja sa kolegama u slobodno vrijeme te kraće razgledanje Istanbula, grada koji povezuje Evropu i Aziju.

”Do slijedećeg BiH Medis Pediatric Masterclassa, dragi naši pedijatri, ostajte nam zdravo, što od srca želimo i svim čitateljima Valetudo magazina, a posebno našim najmlađim sugrađanima za čije zdravlje brinu naši dragi pedijatri”, poručili su iz kompanije Medis.

*DISC – četiri (pojednostavljene) dimenzije ponašanja . D = način odgovora na izazove i probleme, I = način ukazivanja na vlastite stavove, S = način prihvatanja tempa okoline, C = način reagovanja na tuđa pravila i postupke