Magazin za stručnu medicinsku javnost u BiH / Valetudo bonum optimum – zdravlje je najveće dobro

Novi broj Valetudo magazina (35) donosi zanimljive teme

S ponosom možemo istaknuti da smo medijski partner E-medikaciji, platformi za online stručnu edukaciju zdravstvenih djelatnika u BiH. Na stranici www.e-medikacija.ba svi zainteresovani za ovaj inovativni način edukacije mogu se besplatno registrovati, i nakon uspješno položene edukacije sebi odmah mogu isprintati i certifikat. Sve to iz udobnosti vlastitog doma, i potpuno besplatno.

E-medikacija također omogućava ljekarima FBiH dobijanje bodova nakon svakog uspješno položenog testa, u skladu sa pravilima Ljekarske/liječničke komore FBiH te kantonalnih ljekarskih/liječničkih komora. Ovi bodovi se mogu prikazati kod obnove licence.

Sa e-medikacija.ba online portalom za kontinuiranu stručnu edukaciju, se može besplatno pristupiti materijalima i testovima bilo kada i bilo gdje, 24 sata dnevno, kada to posjetiocima odgovara, sa bilo kog aparata koji omogućava pristup internetu (mobitel, kompjuter, tablet).

U intervjuu koji smo vodili sa prof. dr Mirkom Stanetićem, pulmologom-onkologom UKC Republike Srpske i profesorom na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banja Luci, razgovarali smo o imunoterapiji, te novim terapijskim opcijama.

 

Osvojite GRATIS pretplatu na Valetudo magazin. Saznajte više.

* Svi koji se besplatno registruju na stranicu e-medikacija.ba i uspješno odrade edukaciju osvajaju GRATIS pretplatu na Valetudo

 

Donosimo i intervju sa prim. mr. sci. dr Almom Mujanović-Narančić, internistom, dijabetologom i endokrinologom, te direktoricom Poliklinike OXY sa kojim smo razgovarali o njenom pozivu, ustanovi u kojoj radi i hiperbaričnoj medicini, odnosno hiperbaričnoj oksigenoj terapiji (HBOT), kome je namijenjena i šta se njome postiže.

Tema broja je posvećena nastavku serijala članaka o zdravstvenim profilima zemalja Evropske unije. Ovo izdanje je posvećeno našim zapadnim komšijama sa naslovom: Hrvatska – sve veće iseljavanje zdravstvenih radnika u ostale države članice Evropske Unije.

Valetudo magazin donosi i zanimljivi rad o imunitetu i imunodeficijencijama, kojega je napisala mr sci dr med Adisa Čengić, klinički imunolog i alergolog. Cjelokupan materijal možete preuzeti na stranici www.e-medikacija.ba ako se besplatno registrujete.

S obzirom na sve učestaliju problematiku, objavljujemo i pregledni članak o uzrocima steriliteta u bosansko-hercegovačkoj populaciji.

Tu su još i novosti iz Bosne i Hercegovine i regiona; Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, kao i mnoštvo zanimljivog sadržaja za sve zdravstvene djelatnike.

Valetudo bonum optimum.
Zdravlje je najveće bogatstvo.
– Ciceron

Ja sam ljekar. Kako mogu osvojiti bodove i besplatno se educirati? Saznajte više!