Magazin za stručnu medicinsku javnost u BiH / Valetudo bonum optimum – zdravlje je najveće dobro

Najava: 1st Belgrade Masterclass in Clinical Endocrinology, Diabetes and Metabolism

 

Uvažene koleginice i kolege, dragi prijatelji,

Obaveštavamo Vas da će se od 4. do 6. aprila 2019. godine u hotelu Hilton u Beogradu, održati 1st Belgrade Masterclass in Clinical Endocrinology, Diabetes and Metabolism, prvi poslediplomski program ovakve vrste u našoj zemlji.

Ideja održavanja Masterclassa ili Majstorske klase, proistekla je iz potrebe za specijalizovanim edukativnim programom u oblasti endokrinologije koji bi pružio nova i praktična znanja iz kliničke endokrinologije, dijabetesa i metabolizma. Masterclass je namenjen endokrinolozima i kolegama na supspecijalizaciji iz endokrinologije, i svim drugim specijalistima srodnih grana zainteresovanim za endokrinološke probleme.

Savremeno obrazovanje u oblasti kliničke endokrinologije podrazumeva integrisani pristup u prepoznavanju i definisanju problema, postavljanju dijagnoze i pragmatične terapijske odluke kod složenih kliničkih slučajeva. Sve veći zahtevi u kliničkoj diferencijalnoj dijagnozi i brojne novine u terapijskom pristupu čine da se klinička endokrinologija uključujući dijabetes i bolesti metabolizma teško može sagledati algoritamski. Zbog toga je neophodnost individualnog pristupa uslovila potrebu za ovakvim vidom edukacije koji će polaznicima programa omogućiti brže i lakše sagledavanje najaktuelnijih problema u domenu kliničke endokrinologije.

E-medikacija

Kako bi se na odgovarajući način prišlo kompleksnim problemima, zamišljeno je da se Masterclass odvija u vidu panel prezentacija i diskusija koji će polaznike provesti kroz najaktuelnije probleme svih relevantnih oblasti kliničke endokrinologije u koje ubrajamo neuroendokrinologiju i neuroendokrine tumore, bolesti štitaste žlezde i nadbubrega, gojaznost i poremećaje metabolizma, dijabetes, poremećaje muške i ženske reproduktivne osovine i osteoporozu.

Učesnici panela će biti vodeći endokrinolozi i eksperti srodnih grana iz Srbije, regiona i Evrope, a koji će u nastavku panel diskusija direktno sa polaznicima programa u manjim grupama razmatrati odgovarajuće kliničke probleme ili slučajeve.

Pored naučnog programa, eksperti i polaznici Masterclass-a će biti u prilici za uzajamnu razmenu iskustava i druženje. Kako i sam naziv programa nalaže, umetnost u pristupu endokrinologiji će svakako imati odraza u ambijentu i dešavanjima u hotelu Hilton u Beogradu, i kroz boemski šarm Beograda koji će doživeti polaznici ove posebne majstorske klase.

U ime Programskog i Organizacionog odbora ovog poslediplomskog programa, pozivam Vas da uzmete učešće na Prvoj Beogradskoj majstorskoj klasi iz kliničke endokrinologije, dijabetesa i bolesti metabolizma i želim Vam toplu dobrodošlicu u kosmpolitski Beograd, glavni grad Srbije.

Srdačno,

Predsedavajući Programskog i Organizacionog odbora 1st Belgrade Masterclass in Clinical Endocrinology, Diabetes and Metabolism

Prof. dr Đuro Macut

Više informacija na: http://www.reproduktivna-endokrinologija.org.rs/