Magazin za stručnu medicinsku javnost u BiH / Valetudo bonum optimum – zdravlje je najveće dobro

ABDI IBRAHIM: Vodeća farmaceutska kompanija sa najvećom paletom proizvoda u Turskoj

Abdi Ibrahim, već skoro stoljeće u misiji poboljšanja, iz generacije u generaciju

AbdiIbrahim1

Već skoro 100 godina, Abdi Ibrahim, farmaceutska kompanija osnovana u Turskoj, nastavlja svoje aktivnosti u cilju poboljšanja i očuvanja ljudskog zdravlja, sa odlučnim, avangardnim inovativnim pristupima. Sa svojom jakom vizijom, dinamičnom strukturom, te up-to-date pristupu, predstavlja vodeću kompaniju turske farmaceutske industrije još od 2003. godine.

Mr. ph. Nezih Barut

Mr. ph. Nezih Barut

Osnivači kompanije je mr. ph. Abdi Ibrahim Barut koji je na čelu kompanije bio od 1912-1926; zatim mr. ph. Ibrahim Hayri Barut na čelu kompanije u periodu 1939-1961, te mr. ph. Nezih Barut koji kompanijom upravlja od 1981. godine.

Godine 1981., treća generacija je preuzela kompaniju, te počinje period kada kompaniju vode brat i sestra, Nezih Barut i Nesrin Esirtgen. Prioritet Neziha Baruta je prvenstveno bilo povećanje broja preparata, te pojačana međunarodna saradnja sa drugim kompanijama, dostižući broj od 150 proizvoda. Danas taj broj prelazi 350 proizvoda.

Uspostavljajući novi proizvodni pogon sa najmodernijom tehnologijom, Nezih Barut je veliku pažnju posvetio trendu globalizacije u svjetskoj farmaceutskoj industriji, a sve u svrhu očuvanja visokih standarda koji se primjenjuju u svim međunarodnim sektorima.

Revolucionarna svečanost za novi proizvodni pogon u Istanbulskoj četvrti, Esenyurt se održala 1994. godine, a proizvodnja u pogonu je počela 1997. godine. Otvaranjem svjetskih tržišta prva prekomorska ustanova je osnovana u Alžiru. Danas je kompanija Abdi Ibrahim aktivna u 50 zemalja.

U cilju razvoja medicinskih proizvoda sa internacionalnim…

Ostatak teksta pročitajte u štampanom izdanju. Potražite novi broj u pretplati već danas.