Magazin za stručnu medicinsku javnost u BiH / Valetudo bonum optimum – zdravlje je najveće dobro

3D/4D VISUS – ULTRAZVUČNI TEČAJ, SARAJEVO, 09.-10. Juni

Praktični interaktivni ”3D/4D VISUS utrazvučni hands on” tečaj održat će se u periodu od 09.-10. juna u Poliklinici Sunce-Agram u Sarajevu.

Tečaj organizuje Poliklinika Sunce-Agram u saradnji sa Medical Mostar koji je ovlašteni distributer GE Healthcare, a tokom tečaja će, uz predavanja stručnjaka iz GE Healthcare, biti korišteni najsavremeniji 3D i 4D ultrazvučni aparati – GE Voluson 10 P i S .

Unazad nekoliko godina Voluson ultrazvučna tehnika postala je najbrže razvijajuća tehnika u fetalnoj medicini i ginekologiji. Akvizicija 3D/4D volumena, snimanje u više nivoa, 3D na radnoj stanici, render modovi, inverzioni mod, prostorne kalkulacije, STIC, multi-slice snimanje… Inovacije koje će učesnike tečaja brzo zainteresovati.

Ali, koja je prava dijagnosticka vrednost 3D/4D ultrazvuka? Jednostavno, više dijagnostičkog samopouzdanja i napredni nivo ultrazvučnog pregleda. Brže i lakše. Moguće je videti strukture na načine kako to, do sada, nije bilo moguće.

Prim. dr. Taib Delić

”Sretni smo što smo u mogućnosti dovesti stručnjake iz 6 evropskih zemalja koji su spremni podijeliti svoja iskustva i znanja u teoretskim i praktičnim vježbama uključujući praktični rad sa pacijenticama i na GE fantomu. Nadamo se da će ovi tečajevi učesnicma koristiti u proširivanju znanja o novostima i napretku u ultrazvučnoj tehnici”, istaknuo je u svom pozivu prim. dr. Taib Delić, direktor Poliklinike Sunce Agram.

Tečaj će biti bodovan po praviliku Ljekarske komore sa certifikatom International Academy of Medical Ultrasound.

Program tečaja preuzmite ovdje: PROGRAM.

Kontakt informacije:

Poliklinika Sunce – Agram
Trg međunarodnog prijateljstva 20
Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 755-547
Email: [email protected]
Web: www.bosna-sunce.ba

 

 

(S.M./Valetudo magazin)